RSS Feed
Assalamualaikum w.b.t untuk kawan-kawan dan pembaca yang sudi menjenguk laman web wani yang baru sahaja diupgrade. Walaupun waniey jarang update website ni, hope kawan-kawan masih lagi support hasil karya waniey yang tidak seberapa.

Thanks semua! Sangat appreciate pada kawan2 yang sudi support Waniey tak kira spoken reader or silent reader.
Wani hargai sangat2!

SELAMAT MEMBACA! SEMOGA TERHIBUR! (^^)v~

Selasa, 8 Julai 2008

Cinta Pertama 2

BAB 2

Hezriq kembali ke pasukan futsalnya. Sebagai kapten pasukan, Hezriq sibuk dengan aktiviti harian sehingga lupa dengan temujanji dia bersama Sofia. Hezriq berlatih bersama-sama dengan kawan2nya. Pertandingan futsal antara sekolah akan berlangsung tidak lama lagi. Dia mesti memastikan pasukannya menang kali ini. Kejuaraan selama 3 tahun berturut2 mesti dipertahankan.
AZHAR : (menjerit) Eriq! Handphone ko berbunyi!
Eriq menoleh..
HEZRIQ : Ok!
Hezriq berlari mendapatkan beg sekolahnya. Kedengaran bunyi handphone yang tidak putus2 kedengaran.
HEZRIQ : Hai, sayang…
SOFIA : Eriq! Awak kat mana?
HEZRIQ : (hairan) Kat dewan la. Nerlatih futsal. Kanapa?
SOFIA : Awak dah lupa ke pasal hari ni?
HEZRIQ : Hari ni?
Hezriq cuba mengingat… Dia menepuk dahinya…
HEZRIQ : Ya Allah! Eriq lupa lah, Piya! Eriq lupa pasal temujanji kita hari ni!
SOFIA : Eriq tau tak Piya dah tunggu Eriq berapa jam kat sini? Teruk betullah
awak ni!
HEZRIQ : Sori la, sayang! Takpe… Piya tunggu kat situ. Dalam setengah jam
Eriq sampai, ok?
SOFIA : Tak payahlah! Wayang pun dah habis. Piya dah bosan dengan Eriq!!
Siapa yang pertama dalam hidup Eriq sebenarnya ni!? Piya ke futsal
Eriq tu!!??
HEZRIQ : Piya… jangan la macam ni. Tunggu Eriq datang ek?
SOFIA : Sudahlah! Piya dah malas nak tunggu Eriq lagi. Piya nak balik! Kita
break up aje la!
Klik! Handphone diletakkan.
HEZRIQ : Hello? Piya!? Piya!?
Hezriq mengeluh. Sofia betul2 marahkan dia.
Hezriq segera berlari ke tempat salinan. Dia mesti berjumpa dengan Sofia walau apa cara sekalipun.

Di rumah Sofia… TING TONG!
Mak Sofia membuka pintu..
MAK PIYA : Oh, Eriq! Nak jumpa Piya ke?
HEZRIQ : Ye, makcik. Piya ada kat rumah, ke?
MAK PIYA : Ada. Kejap makcik panggilkan. Masuklah!
HEZRIQ : Takpelah makcik. Eriq tunggu kat sini ajela.
Mak Sofia mengangguk lantas kembali masuk ke dalam rumah untuk memanggil Sofia.

5 minit kemudian…
Sofia keluar dengan muka yang masam. Sakit hatinya kepada Hezriq masih terasa…
HEZRIQ : Piya…
SOFIA : Apa yang Eriq nak dari Piya lagi? Kita dah over!
HEZRIQ : Piya… jangan la macam ni. Eriq minta maaf. Eriq betul2 lupa.
SOFIA : Sudah la! Bukan sekali dua Eriq buat Piya macam ni. Dah banyak
kali. Piya dah tak larat dah!
HEZRIQ : Piya… Piya tahu kan Eriq sayangkan Piya?
SOFIA : Memang Eriq sayangkan Piya tapi Eriq lebih sayangkan futsal dari
Piya. Betul, kan?
HEZRIQ : Piya… jangan la macam ni. Eriq janji Eriq takkan buat Piya macam ni
lagi. I promise!
SOFIA : Sudah la, Eriq! It’s over! Kalau kita berpisah rasanya boleh la Eriq
menumpukan sepenuhnya pada futsal. Senangkan?
HEZRIQ : Tapi Eriq perlukan Piya. Dah 7 tahun kita bercinta. Takkan Piya nak
lepaskan begitu saja?
SOFIA : 7 tahun buat Piya menderita, Eriq. Dan sekarang berilah Piya
kebebasan!
Hezriq terdiam…
HEZRIQ : Baiklah. Kalau itu yang Piya rasakan, Eriq tak boleh cakap apa-apa
lagi. Eriq minta maaf. Eriq takkan ganggu Piya lagi.
Hezriq segera mengangkat kaki..
SOFIA : Eriq…
Hezriq menoleh…
SOFIA : Good luck! Piya doakan Eriq berjaya dalam perlawanan tu!
Hezriq tersenyum tawar.
HEZRIQ : Boleh tak Piya dating beri sokongan pada Eriq?
Sofia diam…
HEZRIQ : Untuk kali yang terakhir? As a friend?
Sofia senyum mengangguk…
SOFIA : Insya’allah!

Besoknya… Hezriq mendiamkan diri dalam latihan. Dia takde mood untuk meneruskan latihan lagi. Hatinya pedih dan terluka. Dia sayangkan Sofia. Dia tak sanggup kehilangan Sofia.

1 orang beri kritikan::

Tanpa Nama berkata...

hi senang-senang jer Piya mintak putus?
Macam x serius ker dgn hazeq?????????????????????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...