RSS Feed
Assalamualaikum w.b.t untuk kawan-kawan dan pembaca yang sudi menjenguk laman web wani yang baru sahaja diupgrade. Walaupun waniey jarang update website ni, hope kawan-kawan masih lagi support hasil karya waniey yang tidak seberapa.

Thanks semua! Sangat appreciate pada kawan2 yang sudi support Waniey tak kira spoken reader or silent reader.
Wani hargai sangat2!

SELAMAT MEMBACA! SEMOGA TERHIBUR! (^^)v~

Rabu, 9 Julai 2008

Cinta Pertama 32

BAB 32

Idham terdiam sebaik dia selesai membaca surat yang diberikan oleh Hezriq. Dia serba salah. Tak sangka akhirnya Hezriq mengetahui hal ini. Maafkan aku, Eriq.. Aku tak boleh elak dari menyayangi Fifa.. Idham mengeluh. Surat itu dilipat semula dan disimpan dalam laci mejanya..Walaubagaimana sekalipun, dia tetap takkan merampas kebahagiaan Eriq.

‘Aku tahu korang suka antara satu sama lain. Syukur! Aku tumpang gembira.. hehehe.. Hmm.. By the way.. jagalah Fifa baik-baik bagi pihak aku. Aku doakan korang bahagia. Dan doakan kejayaan aku di sini, ye? Kirimkan salam aku pada dia..’

************

HAFIFAH: Waalaikumussalam..
Hafifah tunduk membisu.. Idham hanya memandang Hafifah. Hari itu seperti biasa mereka plan untuk berjumpa di Plaza Gurney. Sudah dua minggu Hezriq pergi.. namun sehingga kini tiada khabar berita tentangnya.
IDHAM: Fifa..
HAFIFAH: Am.. Eriq tak cakap apa-apa ke sebelum dia pergi?
IDHAM: Cakap apa?
Idham tekad dia takkan beritahu Fifa mengenai surat itu.
HAFIFAH: Apa-apa je la selain kirimkan salam pada aku?
IDHAM: Err.. takde.
HAFIFAH: Are you sure?
IDHAM: Ye..
HAFIFAH: Dia tak YM kau?
IDHAM: Dah lama aku tercongok depan pc tunggu dia. Dia tak online pun..
HAFIFAH: Jadi Eriq dah buang aku jauh-jauh..
IDHAM: Fifa.. bagi la Eriq masa.
Hafifah cuma terdiam..
IDHAM: Kalau kau masih sayangkan dia, sanggupkah kau tunggu dia?
HAFIFAH: Kenapa kau tanya aku soalan tu?
IDHAM: Saje..
HAFIFAH: Kalau dia juga masih sayangkan aku, aku akan tunggu dia..
Idham hanya memandang tepat ke arah Hafifah yang tunduk memandang menu di tangan. Betulkah Hafifah akan menunggu Eriq? Kenapa aku rasa cemburu tiba-tiba? Arrgghhh!

******************

Idham masih memandang surat Eriq di tangan. Dia tak tahu apa yang perlu dilakukan. Adakah dia akan cuba untuk memikat hati Hafifah? Tapi.. aku dah janji pada diriku takkan merampas hak Hezriq.. Mustahil!!

Buzz!!!
Idham menoleh ke arah skrin komputernya. Hezriq?
‘Hai, bro.. What’s up?’
‘Konnichiwa!! (Hello!!) Ok je dekat sini. Skrg tgh Musim Bunga..’
‘Yek? Mesti lawa bunga sakura dekat sana kan?’
‘Hai..!! Totemo kireina hana desu yo~!! (Yup.. Bunga yang cantik sangat!) Emm.. Watashi wa atarashii gakusei desu. (Aku budak baru). Banyak yang kena belajar, beb!’
‘Hahaha.. baru dua minggu kau hilang.. Dah terer cakap jepun..’
‘Alaa.. sikit-sikit je.. Ni pun bengong lagi. Hahaha.. Ja.. O-genki desu ka. (Apa khabar?)’
‘Baik je.. Kau?’
‘Hai, genki desu! (Sihat, je).. Em.. Fifa wa dō desu ka. (Fifa macam mana?)’
‘Macam tu la. Dia rindu dekat kau..’
‘Ye? Hm.. kau dah dapat surat aku?’
‘Err.. dah. Kenapa kau cakap macam tu?’
‘I know you la bro. Lagipun kalau kau orangnya.. aku tak kisah sangat..’
‘Tak kisah? What do you mean?’
‘As long kau boleh jaga Fifa untuk aku.. I’m not so worried about her!’
‘Dia sendiri boleh jaga diri sendiri, Eriq’
‘Hehehe.. Aku nak tanya kau ni..’
‘Apa?’
‘Did you fall in love with her?’
‘Erk! Why?’
‘If you did.. aku nak tarik diri!’
‘Gile kau!! Mana ada! Aku takkan rampas hak kau, Eriq! Impossible!!’
‘Hahaha..’
‘Kau jangan main-main dengan benda macam ni, Eriq!’
‘Kenapa?’
‘Fifa masih sayangkan kau. Dia selalu mengadu dekat aku. Dia kesal sangat mainkan perasaan kau dulu. Tapi percayalah.. dia masih cintakan kau! Dia nak tunggu kau!’
Hezriq diam..
‘Eriq? Kau ada lagi, tak?’
‘Eh, aku ada hal la! Itte kimasu! (Pergi dulu!) Nanti bila free aku ym kau lagi, ye. Ki o tsukete! Sayōnara~! (Take care! Bye!’)
Idham menggelengkan kepala. Kau masih cuba untuk melarikan diri, Eriq?

******************
Hezriq menaip baris akhir kepada Idham. Kalau dia tidak matikan perbualan mereka, tentu Idham akan terus-menerus bercerita tentang Hafifah. Aku sedang cuba untuk melupakan dia, Am. Sejak aku terlihat korang berdua di Mall dulu, aku yakin kau la yang Hafifah sayang. Maafkan aku.
AZRI: Eriq.. jom makan! Kitorang nak pergi kedai makan, ni..
HEZRIQ: Hai, chotto matte! (Kejap..!) Aku salin baju jap!
AZRI: Ok..!!
Hezriq segera menutup laptopnya. Di dunia ‘matahari terbit’ itu, dia tinggal bersama pelajar-pelajar Malaysia di sana. Keindahan musim bunga di Jepun betul-betul dapat membuatkan Hezriq melupakan segala kenangan dia bersama Hafifah..

8 orang beri kritikan::

suhada berkata...

macam tu je ker last nyer?
best sangat..
aper la agaknyer akhirny..

Norlela berkata...

sambung lagi la...
tgh suspen ni...

miz ruha berkata...

mne lg..??
cpt la smbg...

Tanpa Nama berkata...

bila nak sambung lg nie..??
syok la cite nyer..
kalu dh sambung, email la kat sya..
blh x..??
nie email sya = atiqah.zainal@yahoo.com

mest hensem gler kan eriq nie..
ssh nk cri laki mcm ni..
ensem pastu setia plak tu..
haha...

~EikabfLy~

Tanpa Nama berkata...

urm....smbung la cpt ea...pls22..
best la story neyh..
smbung cpat2 yep!
congrats 2 u, writer....syok gilak!
huhu
=p

Tanpa Nama berkata...

waniey,boleh x anta yg final untuk cinta pertama kat email saya??saya xdapat bukak page tu lah..page not found..plezzz..congrat anyway

Tanpa Nama berkata...

maaf..ni email saya Me88_GurlZ@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

blh x send final,xdpt open la page final 2..xbest r baca gantung heheh plizzzz... rieyza_smartZ@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...