RSS Feed
Assalamualaikum w.b.t untuk kawan-kawan dan pembaca yang sudi menjenguk laman web wani yang baru sahaja diupgrade. Walaupun waniey jarang update website ni, hope kawan-kawan masih lagi support hasil karya waniey yang tidak seberapa.

Thanks semua! Sangat appreciate pada kawan2 yang sudi support Waniey tak kira spoken reader or silent reader.
Wani hargai sangat2!

SELAMAT MEMBACA! SEMOGA TERHIBUR! (^^)v~

Rabu, 9 Julai 2008

Cinta Pertama 25

BAB 25

Hafifah mengeluh…
HAFIFAH: Kau tahu pasal kalung tu, kan?
Idham mengangguk…
IDHAM: Kenapa dengan kalung tu?
HAFIFAH: Kerana kalung tu… aku jatuh cinta dengan Eriq…
IDHAM: Maksud kau?
HAFIFAH: Aku sangkakan orang yang selamatkan aku tu, Eriq… Tapi…
IDHAM: Tapi penyelamat sebenarnya adalah aku?
Hafifah mengangguk…
IDHAM: Penting sangat ke hal ni dengan kau?
HAFIFAH: Penting!
Idham diam…
HAFIFAH: Aku sebenarnya jatuh cinta dengan orang yang selamatkan aku!
Idham terkejut…
HAFIFAH: Kalau aku tahu kau la penyelamat aku sebenarnya, aku takkan cuba pikat Eriq.
IDHAM: Fifa, kau tak boleh buat macam ni. Korang berdua kan dah saling suka?
HAFIFAH: Tak… itu dulu. Bukan sekarang…
IDHAM: Maksud kau?
HAFIFAH: Aku rasa… aku dah takde perasaan cinta pada Eriq lagi.
IDHAM: Fifa… kenapa cakap macam tu?
HAFIFAH: Serius, Am. Kan aku cakap dekat kau, aku sebenarnya jatuh cinta pada orang yang menyelamatkan nyawa aku. Dan orang itu adalah kau…
IDHAM: Ni kerja gila, Fifa! Takkan kau nak tinggalkan Eriq macam tu, je? Sanggup ke kau mainkan perasaan dia?
HAFIFAH: Aku tahu… Tapi aku tak boleh… Aku tak boleh, Am!
IDHAM: Kenapa kau tak selidik dulu sebelum kau terima Eriq?
Hafifah diam..
HAFIFAH: Sebab masa tu aku yakin sangat Eriq la orangnya…
Idham mengeluh…
HAFIFAH: Am… Aku tahu kau memang takde perasaan dengan aku… Takpe, aku tak paksa…
IDHAM: Fifa, ini bukan soal ada perasaan atau tak. Sekarang ni macam mana kau nak selesaikan masalah kau dengan Eriq? Tak boleh ke kau terima aje dia dan lupakan sejarah lama tu?
Hafifah tersenyum sinis…
HAFIFAH: Kalau kau jadi aku, kau akan setuju dengan apa yang aku buat, ni!

*********************
HEZRIQ: Break!?
Hafifah mengangguk…
HEZRIQ: Why?
HAFIFAH: Kita tak sehaluan…
HEZRIQ: Huh… Tak sehaluan? Kenapa baru sekarang Fifa cakap kita tak sehaluan? Kenapa tak dari dulu?
HAFIFAH: Eriq, Eriq tak faham…
HEZRIQ: Sebab itu Eriq nak tahu sangat apa masalah Fifa sebenarnya! Kenapa sayang? Kenapa di saat Eriq dah mula sayangkan Fifa, Fifa buat Eriq macam ni?
Hafifah diam…
HEZRIQ: Fifa dah ada orang lain?
HAFIFAH: Itu bukan soalnya…
HEZRIQ: Eriq tak puas hati selagi Eriq tak tahu sebabnya, Fifa!
Hafifah diam. Dia tak tahu macam mana untuk terangkan perkara yang sebenarnya. Memang betul sekiranya aku lupakan sejarah lama, masalah akan selesai. Tapi, aku tak nak diri aku menderita! Biarlah benda ini diselesaikan sekarang…
HEZRIQ: Eriq takkan lepaskan Fifa…
HAFIFAH: Eriq… please… Kalau Eriq betul-betul sayangkan Fifa, tolong lepaskan Fifa!
Hezriq diam…
HAFIFAH: Tolong… kalau Eriq tak lepaskan Fifa, Fifa akan menderita!
HEZRIQ: Sampai macam tu sekali Fifa cuba jauhkan diri dari Eriq?
HAFIFAH: Maafkan Fifa, Eriq…
Tiba-tiba air matanya berlinangan…
Hezriq mengeluh…
HEZRIQ: Baiklah… kalau itu yang Fifa nak… Eriq tak boleh nak paksa… tapi satu je Eriq nak bagitau Fifa. Selagi Eriq masih bernafas, Eriq akan tetap cintakan Fifa sampai ke akhir hayat.
Hafifah termangu.. Dia betul-betul tak boleh terima kenyataan Eriq itu… timbul rasa bersalah menyelubungi diri. Namun dia sudah terlambat. Kasih sayang Eriq begitu menebal dengannya. Dan dia tidak boleh berpatah balik…
HEZRIQ: Izinkan Eriq memeluk Fifa untuk kali terakhir?
Hafifah mengetap bibir. Angguk tidak geleng pun tidak… dia pasrah. Hezriq memeluk Hafifah. Kali pertama air mata lelakinya jatuh hanya kerana seorang perempuan yang paling dia sayang….

0 orang beri kritikan::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...