RSS Feed
Assalamualaikum w.b.t untuk kawan-kawan dan pembaca yang sudi menjenguk laman web wani yang baru sahaja diupgrade. Walaupun waniey jarang update website ni, hope kawan-kawan masih lagi support hasil karya waniey yang tidak seberapa.

Thanks semua! Sangat appreciate pada kawan2 yang sudi support Waniey tak kira spoken reader or silent reader.
Wani hargai sangat2!

SELAMAT MEMBACA! SEMOGA TERHIBUR! (^^)v~

Selasa, 8 Julai 2008

Cinta Pertama 1

BAB 1

Fifa berjalan meninggalkan sekolah. Dia berasa amat malu setelah cintanya ditolak oleh seorang lelaki yang pernah bertakhta di dalam hatinya. Walaubagaimanapun… Fifa tidak mempedulikan itu semua kerana bagi dia itu semua dugaan. Tapi yang penting dia telah meluahkan perasaannya kepada Hezriq Mustaqin.

Hezriq dan Sofia telah lama berkawan. Sejak mereka kecil lagi. Walaubagaimanapun cinta dan perasaan mereka tiada siapa yang dapat memisahkan. Walaupun kedua2nya mempunyai peminat yang tersendiri tetapi mereka tetap setia antara satu sama lain.

Hezriq keluar bersama Sofia untuk makan malam. Sepanjang berada di restoran, Hezriq memandang gelagat Sofia yang khusyuk menjamah makanan.
SOFIA : Apa yang Eriq pandangkan tu? Piya makan gelojoh sangat
ke?
HEZRIQ : Xdelah. Eriq suka tengok Piya makan. Comel sangat.
Sofia ketawa apabila mendengar pujian dari Hezriq.
SOFIA : Sudahlah! Melalut je Eriq ni. Puji2 sangat karang tak jadi
Piya nak makan.
Hezriq tersenyum. Tiba-tiba… Trrruuuttt (handphone berbunyi)
HEZRIQ : Hello?
HAFIFAH : Eriq…
HEZRIQ : Fifa?
Sofia memandang Eriq apabila mendengar nama itu. Timbul rasa tidak senang dihatinya.
HEZRIQ : Aku tengah makan dengan Piya ni! Maaflah!
SOFIA : (dalam hati) Apa yang dia nak? Kenapa selalu mengganggu
hidup Eriq?
HEZRIQ : Sori, ye?
Hezriq segera meletakkan handphone. Dia malas nak layan. Sofia memandang tajam kea rah Hezriq.
HEZRIQ : Kenapa Piya pandang Eriq macam tu?
SOFIA : (marah) Apa lagi yang si budak Sofia tu nak? Bukankah
Eriq dah bagitau dia yang Eriq tak sukakan dia?
HEZRIQ : Entahla! Katanya ada masalah.
SOFIA : Kalau dia ada masalah, pergilah cari orang lain. Diakan ada
ramai kawan! Tak sudah2 menggangu awak!
Hezriq hanya mengangkat bahu tanda tidak tahu. Kemudian dia tersenyum memandang Sofia.
SOFIA : Kenapa awak senyum pulak?
HEZRIQ : Kuat cemburu jugak Piya ni, ye?
Sofia diam…
SOFIA : Mestilah! Awakkan pakwe saya. Saya ada hak untuk
mempertahankan hak saya.
HEZRIQ : Alaa… dia telefon tu maybe sebab nak ceritakan masalah
dia.
SOFIA : (bengkek) Macam takde lelaki lain je. Pakwe orang jugak
dia nak kebas!
HEZRIQ : Sudahlah! Lupakan je. Kalau kita fikirkan dia aje nanti
panjang lagi muncung awak tu! Hehehe…
Sofia mendengus. Mereka berdua sambung makan…

Fifa meletakkan handphonenya di tepi meja. Dia mengeluh.
FIFA : (berbisik di dalam hati) Kenapa aku tiba-tiba fikirkan dia?
Maafkan aku Eriq. Aku menggangu dinner ko bersama
Sofia. Maafkan aku Piya!

1 orang beri kritikan::

Tanpa Nama berkata...

em....keep up the good work..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...